Vrijheid & Rijpheid

Drie kleine Na-Zomer-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) Kerk Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, streeksap en koeken

Na een lange onzekere periode door Covid-19, organiseert hoboïste Lidia van der Vegt weer een seizoenen-concert. Het wordt een Nazomer concert op zondag 6 september met het thema: "Vrijheid & Rijpheid". Anders dan de vorige seizoenen-concerten bestaat de middag uit 3 verschillende concerten van 40 minuten en 2 pauzes van 20 minuten. Het optreden wordt verzorgd door het Ardito Ensemble in samenwerking met pianosolist Hans-Erik Dijkstra. Op het programma staan werken van Mozart: Quintet voor Piano en blazers, Beethoven: Quintet, naar het octet voor blazers opus 103, Ravel: Le Tombeau de Couperin, Paul Pierné: Suite Pittoresque. De schilderijen aan de muur zijn van kunstenares Margriet Mönks.


Nieuw is dat er nu regionale versnaperingen zijn, streeksap en koek, aangeleverd door 'Oregional'.

Over Margriet Mönks. Al ruim 30 jaar is schilderen met olieverf haar passie. Ze bezocht de Nijmeegse School Huis voor de kunsten. Sinds 2010 heeft ze haar eigen stijl steeds meer ontwikkeld. Margriet: "In eerste instantie inspireerde mij Gustav Klimt met zijn vrouwen en veelal het goud. Zo ontstonden ook kunstwerken verweven met vogels, die later steeds meer de overhand kregen. Deze vogels staan voor mij symbool als de weg naar vrijheid. Met hun pracht en praal, de mooie waves en donzen veren, zachtheid, kleurrijk, onschuld en ook de wetenschap dat ze elk moment de mogelijkheid hebben om ergens heen te vliegen waar ze maar heen willen...... Vrijheid..."

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.


Harry Janssen maakt van de nog prachtige nabloeiers interessante creaties.

Let op! Vanwege Covid-19 gaan we zorgvuldig te werk. Het beste kunt u reserveren, zodat u zeker bent van een plaats. Mocht u eventueel spontaan willen komen, dan garanderen we geen zitplaats bij grote belangstelling. De stoelen staan met ruime afstand van elkaar. U kunt ervoor kiezen om een mondkapje te dragen. De tijden van de 3 concerten zijn anders dan voorheen. U kunt weer kiezen of u 1, 2 of 3 concerten komt.
Binnenkomst 14.50 uur en in de pauzes. De concerten duren 40 minuten.
1e concert 15.10 uur - (Beethoven, Ravel, Mozart),
2e concert 16.10 uur - (Mozart, Ravel, Pierné),
3e concert 17.10 uur - (Beethoven, Pierné, Ravel)
Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert € 13, voor 2 concerten € 15, voor 3 concerten € 18. Kinderen betalen voor de hele middag € 3.
Adres Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveringen via email: lidiafrancis@yahoo.com.

Ga mee op reis!

Op zondag 30 augustus kunt u meegaan op een muzikale reis door Europa. Het ensemble Des Nuances treedt dan in de Dieptetuin Zeist op, inloop is vanaf 14.30 en het concert begint om 15.00.

Des Nuances

We nemen u mee naar de barokke pracht en praal aan het hof van Versailles, naar Italië en Nederland, waar Pietro Antonio Locatelli in Amsterdam woonde en werkte. U reist naar Duitsland: naar de Hanzestad Hamburg met zijn kerken, theaters en rijke burgers, waar  Georg  Philipp Telemann  zijn muziek componeerde. Daarna trekken we naar het Noorden, naar Zweden. Hier studeerde Paul Wranitzky muziek bij Johann Martin Kraus. Hij neemt ons ook mee op weg naar de klassieke muziek, we ontdekken hier al een klein beetje Mozart en Beethoven in de fluitduetten. Sint Petersburg, het hof van Tsarina Katharina de Grote, is ons laatste station, de tsarina haalde haar lievelingscomponist uit het verre Italië naar Rusland. Hij kon niet echt aan het Noorden en de kou wennen, maar schreef er toch fantastische opera’s en kamermuziek.

Susanne en Anastasia spelen de muziek op authentieke instrumenten, de Franse muziek op een fluit van Hotteterre, de hoog barokke composities op  traverso’s van Grenser  en Rottenburgh, en de klassieke muziek op de Grenser kleppenfluit. Zo kunt u niet alleen van een muzikale reis genieten, maar ook de verschillende instrumenten leren kennen.


In verband met  de coronamaatregelen kunt u via een contactformulier inschrijven op de website  http://www.dieptetuin.com. Er wordt om een (contante) vrijwillige bijdrage gevraagd.