CV

Anastasia Anufrieva is in Rusland geboren. Zij begon haar professionele muziekopleiding bij de Academie van Kunsten in Vladivostok. Tijdens haar studie aldaar heeft ze al ervaring opgedaan bij professionele orkesten. Na het Cum Laude behalen van haar diploma verhuisde zij naar St-Petersburg, waar zij kamermuziek speelde met verschillende ensembles en fluitles gaf.

Toen zij in 2006 naar Nederland kwam, begon zij aan het Conservatorium te Arnhem bij Peter Verduyn Lunel met de voortgezette kunstopleiding en daarna deed Anastasia een masteropleiding aan het Conservatorium te Utrecht bij Aldo Baerten. Gedurende haar studie in Nederland volgde zij verschillende lessen, masterclasses en cursussen,onder andere bij Rien de Reede, Patrick Gallois, Philippe Bernold, Davide Formisano en Claude Lefèbvre.

Behalve haar hoofdvak dwarsfluit heeft Anastasia ook een opleiding gehad voor piccolo bij Vincent Cortvrint en voor traverso (barokfluit) bij Wilbert Hazelzet en Jed Wentz. Ook op het gebied van de oude muziek heeft zij cursussen gevolgd, onder andere bij Marcello Gatti, Rachel Brown en Marc Hantaï.

Tijdens haar verblijf in Nederland heeft ze ook ervaring opgedaan in verschillende orkesten, onder andere “De Ereprijs”, het “Van Wassenaer Consort” en het “Nederlands Begeleidings Orkest”.

Ook heeft Anastasia met orkesten barokwerken op authentieke instrumenten gespeeld, in het bijzonder de “Mattheus Passion” en “Hohe Messe” van J.S. Bach.

Zij speelt regelmatig met verschillende kamermuziekensembles, waaronder “Mirach”, “Forlana” en “Ardito”. In verschillende bezettingen trad zij met succes op, onder andere bij het Beethoven Festival (Zutphen), het Kamermuziekfestival in Kleipeda (Litouwen) en Musica Antica in Urbino (Italië).

Zij is ook actief als fluitdocent.