Ga mee op reis!

Op zondag 30 augustus kunt u meegaan op een muzikale reis door Europa. Het ensemble Des Nuances treedt dan in de Dieptetuin Zeist op, inloop is vanaf 14.30 en het concert begint om 15.00.

Des Nuances

We nemen u mee naar de barokke pracht en praal aan het hof van Versailles, naar Italië en Nederland, waar Pietro Antonio Locatelli in Amsterdam woonde en werkte. U reist naar Duitsland: naar de Hanzestad Hamburg met zijn kerken, theaters en rijke burgers, waar  Georg  Philipp Telemann  zijn muziek componeerde. Daarna trekken we naar het Noorden, naar Zweden. Hier studeerde Paul Wranitzky muziek bij Johann Martin Kraus. Hij neemt ons ook mee op weg naar de klassieke muziek, we ontdekken hier al een klein beetje Mozart en Beethoven in de fluitduetten. Sint Petersburg, het hof van Tsarina Katharina de Grote, is ons laatste station, de tsarina haalde haar lievelingscomponist uit het verre Italië naar Rusland. Hij kon niet echt aan het Noorden en de kou wennen, maar schreef er toch fantastische opera’s en kamermuziek.

Susanne en Anastasia spelen de muziek op authentieke instrumenten, de Franse muziek op een fluit van Hotteterre, de hoog barokke composities op  traverso’s van Grenser  en Rottenburgh, en de klassieke muziek op de Grenser kleppenfluit. Zo kunt u niet alleen van een muzikale reis genieten, maar ook de verschillende instrumenten leren kennen.


In verband met  de coronamaatregelen kunt u via een contactformulier inschrijven op de website  http://www.dieptetuin.com. Er wordt om een (contante) vrijwillige bijdrage gevraagd.