Het ensemble “Forlana” bestaat uit Anastasia Anufrieva (traverso), Tara Kumar (barokcello) en Pauline Schenck (klavecimbel). Het trio is opgericht door enthousiaste en gedreven musici met het doel om barokmuziek uit te voeren. Een ruim anderhalve eeuw omvattende periode (1650-1800) die wordt gekenmerkt door een ongekende culturele diversiteit en muzikale rijkdom.

 

Alle drie de musici hebben hun opleiding genoten bij de coryfeeën van de barokmuziek in Nederland: Anastasia studeerde bij Wilbert Hazelzet en Jed Wentz, Tara bij Viola de Hoog en Pauline voltooide haar opleiding bij Ton Koopman.

 

Het streven naar een hoge kwaliteit van de uitvoering, de liefde voor de barokmuziek en een prettig persoonlijk contact maken de samenwerking inspirerend, levendig en vruchtbaar.

 

Het spelen van muziek op authentieke instrumenten laat de betekenis van de muziek tot haar recht komen.

 

Anastasia speelt op verschillende handgemaakte replica’s uit de barokperiode (o.a. gemaakt door Martin Wenner, Rudols Tutz en Alain Weemaels). Tara heeft een mooi Duits instrument, ongeveer uit 1700, uit de school van Klotz. Pauline speelt op een met de hand gebouwd instrument naar late Italiaanse voorbeelden van Martin Skowroneck.

 

Het ensemble heeft al in het repertoire enkele programma’s die steeds rond een thema opgesteld zijn.

Beluister Trio Forlana:

P.A. Locatelli Sonata nr.1 in C-groot op.2 deel 1 Andante

M. Blavet Sonata nr.2 in e-klein op.3 deel 2 Allegro

J.S. Bach Sonata in e-klein deel 1 Andante

J.S. Bach Sonata in e-klein deel 2 Allegro