Dwarsfluitles

Het lesgeven vanuit mijn ervaring als uitvoerend musicus en mijn podiumervaring is een van de belangrijke uitgangspunten in mijn lespraktijk. Delen wat ik zelf heb ervaren. 

Door het lesgeven aan verschillende kanten van de wereld en met verschillende leeftijdscategorieën, heb ik veel ervaring opgebouwd.

Op een gegeven moment werd het lesgeven voor mij veel meer dan alleen maar de leerling bezig houden met het spelen van muziekstukken.

Door het bestuderen van verschillende aspecten als klank, ademhaling, houding en andere kanten van het fluitspel, begon ik heel duidelijk te zien hoe alle elementen van het spelen beïnvloed worden door onze persoonlijkheid, emoties en gevoelens.  En op die manier wordt het fluitspelen veel dieper en mooier dan "alleen maar" muziek maken, dan kom jij op een ander niveau van jezelf leren kennen en op een ander niveau van musiceren.

Tijdens mijn carrière heb ik verschillende fluiten bespeeld en blijf die nog steeds spelen: moderne fluit, piccolo, traverso (barokfluit) en bansuri (Indiase fluit). Dat geeft me veel visie en inzicht op het fluitspel in het algemeen.

En dat wil ik graag met de leerlingen delen. Proberen ieder mens zo persoonlijk mogelijk te bekijken en zo individueel mogelijk te helpen om een eigen weg naar de muziek en de fluit te vinden. 

Ik geef niet alleen dwarsfluitlessen voor de moderne fluit, maar ook lessen voor de traverso.

 

Leslocatie

De lessen worden gegeven op het adres:
Van der Duyn van Maasdamstraat 69
6535 VT Nijmegen

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, tarieven of voorwaarden voor dwarsfluitlessen, neem dan contact op met Anastasia via anastasia.anufrieva@gmail.com of via de contactpagina op deze site.