Vrijheid & Rijpheid

Drie kleine Na-Zomer-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) Kerk Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, streeksap en koeken

Na een lange onzekere periode door Covid-19, organiseert hoboïste Lidia van der Vegt weer een seizoenen-concert. Het wordt een Nazomer concert op zondag 6 september met het thema: "Vrijheid & Rijpheid". Anders dan de vorige seizoenen-concerten bestaat de middag uit 3 verschillende concerten van 40 minuten en 2 pauzes van 20 minuten. Het optreden wordt verzorgd door het Ardito Ensemble in samenwerking met pianosolist Hans-Erik Dijkstra. Op het programma staan werken van Mozart: Quintet voor Piano en blazers, Beethoven: Quintet, naar het octet voor blazers opus 103, Ravel: Le Tombeau de Couperin, Paul Pierné: Suite Pittoresque. De schilderijen aan de muur zijn van kunstenares Margriet Mönks.


Nieuw is dat er nu regionale versnaperingen zijn, streeksap en koek, aangeleverd door 'Oregional'.

Over Margriet Mönks. Al ruim 30 jaar is schilderen met olieverf haar passie. Ze bezocht de Nijmeegse School Huis voor de kunsten. Sinds 2010 heeft ze haar eigen stijl steeds meer ontwikkeld. Margriet: "In eerste instantie inspireerde mij Gustav Klimt met zijn vrouwen en veelal het goud. Zo ontstonden ook kunstwerken verweven met vogels, die later steeds meer de overhand kregen. Deze vogels staan voor mij symbool als de weg naar vrijheid. Met hun pracht en praal, de mooie waves en donzen veren, zachtheid, kleurrijk, onschuld en ook de wetenschap dat ze elk moment de mogelijkheid hebben om ergens heen te vliegen waar ze maar heen willen...... Vrijheid..."

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.


Harry Janssen maakt van de nog prachtige nabloeiers interessante creaties.

Let op! Vanwege Covid-19 gaan we zorgvuldig te werk. Het beste kunt u reserveren, zodat u zeker bent van een plaats. Mocht u eventueel spontaan willen komen, dan garanderen we geen zitplaats bij grote belangstelling. De stoelen staan met ruime afstand van elkaar. U kunt ervoor kiezen om een mondkapje te dragen. De tijden van de 3 concerten zijn anders dan voorheen. U kunt weer kiezen of u 1, 2 of 3 concerten komt.
Binnenkomst 14.50 uur en in de pauzes. De concerten duren 40 minuten.
1e concert 15.10 uur - (Beethoven, Ravel, Mozart),
2e concert 16.10 uur - (Mozart, Ravel, Pierné),
3e concert 17.10 uur - (Beethoven, Pierné, Ravel)
Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert € 13, voor 2 concerten € 15, voor 3 concerten € 18. Kinderen betalen voor de hele middag € 3.
Adres Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveringen via email: lidiafrancis@yahoo.com.